Studies in environmental engineering

Environmental engineering is built on a similar foundation along with process engineering, one which utilizes the natural sciences such as mathematics, physics, chemistry and biology. Studies contain mechanical, chemical, and mass and heat transfer phenomena and the understanding and control of natural water processes. These are utilized to develop cleaner and more efficient industrial production, to fix environmental damages, for sustainable construction, and more.

Graduated engineers are well employed into expert positions around the world. Our alumni typically find work in consultant offices, the public sector, research companies and manufacturing companies, often as officials, designers, developers or managers. Titles include environmental engineer, watercourse designer, energy expert, production manager and hydrologist.

At the end of bachelor's studies, one of three specialisations is chosen: hydrology and water management, sustainable energy systems or industrial environmental engineering. Those who have begun a bachelor's in environmental engineering in 2018 or earlier can transfer into the new degree of civil engineering.

Studies aim to develop skills in phenomenon-based design and the modeling of industrial and natural processes. Evaluating the validity and usability of models in design work is important. Studies also aim to create know-how in affecting the well-being of the environment: fixing nature damaged by human activities and developing the fields of industry, energy production and civil engineering to be more efficient without compromising the environment.

Read more on the website of the University of Oulu:

Why environmental engineering?.

Master's in environmental engineering

 

Ympäristötekniikan koulutusohjelma

Ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma koostuu kandidaatin tutkinnosta ja diplomi-insinöörin tutkinnosta.

Kandidaatin tutkinto (3 v.) koostuu perusopinnoista (70 op.), ympäristötekniikan yhteisistä aineopinnoista (60 op.), opintosuunnille valmistavista opinnoista (40 op) sekä kandidaatintyöstä ja siihen valmistavista opinnoista (10 op.). Opintojen on tarkoitus on antaa opiskelijalle riittävät valmiudet perustason suunnittelu- ja käyttötehtäviin sekä valmistaa diplomi-insinöörin opintoihin.

Opintojen osat:
Perusopinnot: luodaan luonnontieteellinen (matematiikka, fysiikka, kemia) pohja sekä tutustutaan ympäristötekniikan alaan. Sisältää lisäksi ohjelmistojen opettelua (suunnittelu-, laskenta- tai ohjelmointityökalut) sekä kielten opiskelua.
Ympäristötekniikan yhteiset aineopinnot: opiskelija oppii mekaanisia ja kemiallisia aineen ilmiöitä (esim. virtauksia, lämmönsiirtoa), ympäristötekniikkaa (esim. jätehuolto ja kierrätys, ympäristötiede ja -teknologia), sekä teollisuuden prosesseissa tapahtuvia perusteita (eri prosessoinnin ilmiöt ja analyysit, kuten erotusprosessit). Nämä auttavat ymmärtämään niin luonnon kuin teollisuuden eri ilmiöitä.
Opintosuunnille valmistavat opinnot: sisältää DI-vaiheen opintosuunnille valmistavat opinnot liittyen energiaan, ympäristöön, teollisuuteen, vesi- ja geotekniikkaan.
Kandidaatintyö ja siihen valmistavat opinnot: opiskelija tekee kandidaatintyönsä valitsemastaan aiheesta yleensä kandidaatin tutkinnon loppuvaiheessa.

Diplomi-insinöörin tutkintoa (2 v.) ennen opiskelija valitsee itselleen opintosuunnan. Opinnoissa valinnaisuutta löytyy, joten osaamistaan pystyy laajentamaan haluamaansa suuntaan. Opiskelija tekee opintojensa loppupuolella diplomityön, joka liittyy yleensä hänen valitsemaansa suuntautumiseen. DI-vaiheen opintosuunnat ovat

Kestävät energiajärjestelmät, joka tähtää kokonaisvaltaisen energian tuotannon ja käytön ymmärtämiseen ja hallintaan, ottaen huomioon energiajärjestelmän laadun, tehokkuuden, hiilineutraaliuden ja ympäristövaikutukset.
Teollisuuden ympäristötekniikka, minkä opinnot antavat vahvan ymmärryksen ympäristöhaasteisiin ja asiantuntemuksen päästöjen minimoimiseen ja hallintaan niin, että valmistunut diplomi-insinööri pystyy suunnittelemaan ja kehittämään teollista toimintaa kohti puhtaampaa huomista.
Vesi- ja ympäristötekniikka, joka antaa vahvan osaamisen kestävään ja kokonaisvaltaiseen vesivarojen suunnitteluun, tehokkaaseen vesi- ja jätehuoltoon, vesistökuormituksen hallintaan, vesiensuojeluun sekä syvällistä ymmärtämistä maankäytön ja ilmaston muutosten vaikutuksista vesistöihin.

Tutkinto-ohjelmien opintoja pääset katsomaan täältä.

Prosessi- ja ympäristötekniikan koulutusala

Osana teknillistä tiedekuntaa, prosessi- ja ympäristötekniikan alalla koulutusta antavissa tutkimusryhmissä tehdään kansainvälisesti korkeatasoista tutkimusta ja annetaan siihen liittyvää opetusta seuraavissa yksiköissä: kaivannaisala, kemiallinen prosessitekniikka, kestävä kemia, kuitu- ja partikkelitekniikka, prosessimetallurgia, energia ja ympäristötekniikka, vesi- ja ympäristötekniikka, ympäristö- ja kemiantekniikka sekä systeemitekniikka. Opiskelijan opinnot riippuvat hänen valitsemasta tutkinnosta ja mahdollisista valinnaisista opinnoista. Alan teknistieteellinen tutkimus suuntautuu kestävien prosessien, energian ja tuotteiden kehittämiseen. Yksiköiden tavoitteena on olla innovatiivisia sekä opetus- että tutkimustyössä, sekä tehdä yhteistyötä muiden tutkimusyksiköiden ja teollisuuden kanssa. Tutkimusprofiili on ainutlaatuinen Suomessa, sillä se yhdistää prosessi-, ympäristö- ja automaatiotekniikan. Koulutusalan erityisenä vahvuutena on yksikköprosessiajatteluun ja vahvaan luonnontieteelliseen osaamiseen perustuva opetus.

Insinööritieteiden tutkimus ja opetus liittyvät läheisesti Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn edistämiseen ja sekä paikallisten että maailmanlaajuisten ympäristöongelmien ratkaisuun.

Oulun yliopiston Prosessi- ja ympäristötekniikan koulutusala tarjoaa elinkeinoelämälle kansainvälisen tason monipuolista asiantuntemusta prosessien kehittämiseen ja ympäristöasioiden hoitoon. Koulutusalalla on pitkät perinteet kiinteästä yhteistyöstä eri teollisuuden alojen ja viranomaisten kanssa. Erilaiset yhteistyömuodot luovat puitteet tulosten saavuttamiseen kaikkien yhteistyökumppaneiden kanssa. Prosessi- ja ympäristötekniikan koulutusala tekee aktiivisesti yhteistyötä esimerkiksi sellu- ja paperiteollisuuden, metallurgisen teollisuuden, vuori- ja kaivannaisteollisuuden, kemianteollisuuden, vesi- ja yhdyskuntatekniikan ja tietotekniikan aloilla toimivien yritysten ja yhteisöjen kanssa.

en_GBEnglish