Aamu valkeni aurinkoisena, joten päätimme lähteä ensimmäistä kertaa rannalle. Rantakohteeksi valikoitui Sentosa, keinotekoinen saari. Saarella oli kaiken näköistä hilavitkutinta ja paljon nähtävää, mutta suuntasimme lähes sokeina kohti rantaa. Kikkailuksihan se meni, mutta rannalle päästiin. Siellä meitä odotti lämmin merivesi ja valkea hiekkaranta. Meduusat toivat pientä lisäjännitystä uiskenteluun, sillä jo ensimmäinen mereen uskaltautunut koki pistävän kohtaamisen.

35251d11-0e18-4b3a-afcb-c9b2bb2c6c14

Rannalla päivä kului mukavasti maitovalaina pötkötellen ja ”välillä” hysteerisesti aurinkorasvaa lisäillen. Lajimuutos tapahtui jossain vaiheessa päivää (tarkka ajankohta tuntematon) ja iltapäivällä joukko punarapuja kuljeskeli pitkin rantaa. Ennen lähtöä bongasimme vielä valtavan varaani-liskon käyskentelemässä rantaviivan läheisyydessä.

042f7ccf-268f-416e-a34a-2e1759c2a6ad

Ja koska päivän teema oli mieletön kikkailu, oli hyvä jatkaa sillä tiellä loppuu asti. Illan hämärtyessä tutustuimme uuteen julkisen liikenteen kulkupeliin, bussiin. Kartan, GPS:n, kyselyn ja kiivaasti vilkuilevien silmien ansiosta selvisimme suoraan Night Safarin pääsisäänkäynnille. Saavuimme juuri sopivasti katsomaan huikeaa näytöstä, jossa oli jännityksiä ja kauhun hetkiä, sekä ihania söpöjä eläimiä. Show oli erittäin viihdyttävä.

33d5b09d-d2cd-4f2e-adb4-d49edfe567e2

Sitten lähdimme junabussivaunuhärpäkkeen kyydissä kiertelemään puistoa ja kuulemaan faktatietoa eläimistä, joita puistossa oli ja myös niistä, joita siellä ei lopulta ollutkaan. Näimme mm. norsuja, leijonia, tiikereitä, leopardeja, lepakoita, tapiireja, joista yksi oli selvästi ottanut muutaman liikaa, ja virtahepoja. Osa eläimistä oli vapaana ja aivan härpäkkeen vieressä. Kierroksen jälkeen käppäilimme reippaasti vielä alueen kävelyreitit. Kikkailuista voipuineina paluukyydiksi valikoitu tilataksi.

fiFinnish