Kello on nyt 01:03 paikallista aikaa torstain 26.11. puolella, kun aloitamme postauksen kirjoittamisen hotellihuoneessa.

Vaikka matka on vasta alussa, on jo monia kulttuurishokkeja ja erilaisuuksia jo huomattu. Suurimpana järkytyksenä huomasimme että muihin kustannuksiin (esim. ravintolaruoka) verrattuna alkoholijuomat maksavat täällä todella paljon. Onneksi jotkin ryhmäläiset olivat varautuneet tilanteeseen.

Jallu ja joulukalenteri mukana tietty!
Jallu ja joulukalenteri mukana tietty!

Tiistaiaamuna kello 09:55 ensimmäinen yhteinen lentomme lähti Helsingistä Kööpenhaminaan. Parin välilaskun ja useamman lentotunnin jälkeen 13 hengen ryhmämme löysi itsensä Kuala Lumpurista, Malesian pääkaupungista n. klo 09:30 keskiviikkona 25.11. paikallista aikaa. Kööpenhamina – Singapore-lennon aikana saimme kuulla kysymyksiä mm. seilorilakeistamme ja siitä missä opettajamme on.

Helsinki-Vantaa ja ensimmäinen matka-aamu.
Helsinki-Vantaa ja ensimmäinen matka-aamu.
Koko ryhmä kasassa Kööpenhaminan lentoasemalla.
Koko ryhmä kasassa Kööpenhaminan lentoasemalla.

Matkalla hotelliimme Kuala Lumpurin lentokentältä huomasimme tarkkaavaisina opiskelijoina mm. talonrakennustyömaalla olkihatussa toimineen työntekijän ja moottoritiellä lippua huitoneen tietyöläisen, joiden työtavat eivät tulisi kuuloonkaan Suomessa. Suomessa olemme tottuneet työturvallisuuteen, joka ei selvästikään ole yhtä itsestäänselvää täällä Aasian nousevien taloustiikerien työelämässä. Matkalla esiin tullut Kuala Lumpurin todellinen laajuus ja koko mykistivät meidät.

Näkymiä Kuala Lumpurin lentokentällä.
Näkymiä Kuala Lumpurin lentokentällä.

Kuala Lumpurin lentokentältä hotellillemme oli n. 80km matka, jonka suoritimme kahdella tilataksilla. Moottoriteitä pitkin viilettäneet kuskimme tiesivät Suomesta oikeastaan ainoastaan Kimi Räikkösen (ajoimme myös Sepangin F1-radan ohi). 13 hengen kuljetukset maksoivat 400 Malesian ringittiä eli n. 95e (n. 7e/hlö)

Kuala Lumpurissa kävimme lounaalla läheisessä ruokaravintolassa kulkukissan hykerrellessä jaloissamme ennen kuin saimme huoneemme. Päiväunien jälkeen lähdimme kaupungille Petronas-tornien juureen ostoskeskukseen. Illallinen oli onnistunut ja sen jälkeen saimme nähdä hienon vesisuihku/valo/musiikkiesityksen.

Petronas Towers
Petronas Towers

Ennen hotelliin siirtymistä kävimme KL:n ”entertainment arealla” irkkupubissa katsomassa muita matkaajia. Taksilla kotimatka onnistui turvallisesti ilman enempiä kuumotuksia kuskin puolelta.

Nyt siirrymme pehkuihin ja huomenna luvassa on mm. kasvitieteelliseen puistoon tutustumista.

Terveisin,

Allu, Jesse, Roope & Nessu

fiFinnish