Oulun yliopiston Ympäristörakentajakilta ry

Oulun yliopiston Ympäristörakentajakilta ry

Vihdoin Japanissa yli 24 tunnin matkustamisen jälkeen!

Ensimmäiseksi, täällä on lämmin, keskimäärin +25 astetta! Toiseksi, täällä ei tosiaan ole roskakoreja ei sitten missään. Lisäksi, vessoista voi valita toiminnon, joka pesee peppusi puhtaaksi. Katujen vieressä on juoma-automaatteja joka korttelin välein ja tarjonta on mehuista kuumaan kahviin ja alkoholijuomiin.

Saavuttuamme Tokyoon noin 12 tunnin lennon jälkeen Tokyon Naritan lentokentälle, joukko keräsi paljon katseita kiitos teekkarilakkien. Keräsimme jopa niinkin paljon huomiota, että osa porukasta pääsi haastateltavaksi paikalliseen TV-ohjelmaan ja he toivoivat että saisivat kuvata Tokyon osuuden reissustamme (wau!). Tämän jälkeen kuormitimme paikallista VR(JR)-toimistoa RAILpassien aktivoimisella. Tilanne eskaloitui siten, että yksi virkailijoista joutui vetämään viereemme jonotuslinjan, jotta muut ihmiset tajuaisivat ettemme ole jonossa.

After 15 minutes of Fame: lähdimme etsimään rautatieasemaa ja matkamme kohti Osakaa sai alkaa. Matka Tokyosta Osakaan kesti 3 tuntia ja risat, joka meni mukavasti univelkoja korvatessa. Majoitumme 5.10. asti Guesthouse SUN-hostellissa Nambassa, Osakassa. Hostellin majoitus on oikein tiivis, sillä yhdessä dormihuoneessa on 6 kerrossänkyä eli 12 henkeä. Saavuttuamme Osakaan suuntasimme suoraan hostelliin peseytymään ja virkistäytymään pitkän matkan jälkeen. Illalla seikkailimme Osakan yhdistä kauppakaduista Dotonborissa etsimässä ruokapaikkaa, joita oli kymmenittäin: löytyi Ramen-keittoa, Crepsejä ja Tempuraa eli mm. uppopaistettuja katkarapuja, sieniä ja jopa kurpistaa! Bongasimme jopa mäkkärin! Matkustus vei veronsa ja nukkumatti vei porukan mennessään jo ennen klo 11.

fiFinnish