Aamulla NUSsiin. National University of Singaporessa meitä oli vastassa yliopistolla työskentelevä ranskalainen tohtori Olivier Lefebre, joka oli vesipuolen avustava professori. Tämä herrasmies kertoi yleisiä asioita yliopistosta, opiskelumahdollisuuksista sekä käynnissä olevista tutkimusprojekteista. Pyysimme vierailun lopuksi vielä kierrosta salaisessa labrassa. Salainen labra kuulosti hienommalta kuin mitä se oli, sillä se muistutti paljon Oulun yliopiston labroja. Huomasimme, että kilpailuissa pärjääminen oli erittäin tärkeää opiskelijoille sekä yleisesti koko yliopistolle.

Sitten päästiin taas todellisen kikkailun pariin kun yhdisteltiin vähän metro- ja bussihommia. Kohteenamme oli seuraava yritysvierailu Nesteen uusiutuvan biodieselin valmistuslaitokselle. Vähän meinasi matkan aikana toivo loppua, mutta löydettiin taas vihdoin ja viimein perille. Olimme paikallisen teollisuusalueen tyä_miähille melkoista taukoviihdettä suunnistaessamme vierailukohteeseemme.

Nesteellä meitä oli vastassa suomalainen Tatu Hasu, joka oli ollut vuodesta 2006 mukana tehtaan suunnittelussa, rakentamisessa ja toimi nykyään investointi päällikkönä. Hän kertoi mielenkiintoisesti ja monipuolisesti yhtiöstä. Näin pähkinän kuoressa: Neste on maailman johtava uusiutuvan biodieselin valmistaja. Kyselimme paljon kysymyksiä asiasta sekä asian vierestä ja saimmekin hyvin vastauksia niihin. Yksi mielenkiintoinen seikka Singaporen autoilussa oli se, että auton hankkimiseen tarvitaan lupa, joita on vain rajoitettu määrä. Tällä hetkellä uusia lupia saa kun ”vanhoja” autoja poistuu rekisteristä ja vapautuvat luvat huutokaupataan. Huutokaupasta johtuen lupahinnat ovat huikeat ja vain oikeasti rikkailla on varaa autoilla, joten Singaporen autokanta on aika uutta.

Ilta oli taas vapautettu vapaaseen kikkailuun. Illan aikana ryhmämme vieraili Botanical Gardensissa, kattoterassilla Flight Barissa, Gardens by the Bayssa ja missä lienevätkään. Osa porukasta kertoi nähneensä George Clooneyn mutta kuvatodisteet puuttuvat. Huomattavasti merkittävämpi ja surullisempi tapahtuma oli kävelyteille eksyneiden lähes nyrkin kokoisten kotiloiden murskautuminen jalkojen alle. Aikainen aamuherätys ei hidastanut juhlijoiden tahtia.

AjB3XXTIFPHjqkVzSxeuVdLmsV5H_LzszDygmu6VNAAK 2a69d38f-cc9b-43d5-b9a6-20e5f1b9de2a

fiFinnish